Bøger / faglitteratur

Veganer : sådan kommer du i gang : for dyrene, kloden og sundheden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 4. jan. 2017

Guide til en plantebaseret kost og en hverdag uden kød og animalske produkter for de, der overvejer at blive veganere.

Karin Elrød er veganer af væmmelse ved at spise dyr, og af overbevisning. Hun argumenterer for en hverdag fri af animalske produkter, med henvisning til dyreetik og -velfærd, samt klimaproblemer, sult og sundhed. Hun gennemgår veganerens basis-fødevarer med råd om veganske alternativer til kød, mælkeprodukter og æg, og advarer mod færdigvarer, veganere bør undgå. Bogen indeholder nogle få ideer til nemme retter, en gæstemiddag, og E-numre, der indeholder animalske ingredienser. Til slut information om livet som veganer, forfatterens egen fortælling, og henvisninger til blogs og fora på sociale medier.

Bogen kommer omkring alt praktisk, der har at gøre med at springe ud som veganer. Det kan dog synes som en stor mundfuld at leve fuldt ud vegansk, og dermed at skulle tage stilling til også fx skotøj og plejeprodukter, men bogen er en god guide til basis-kost især, og den letter i betydelig grad vejen for de, der overvejer at droppe kødspisning. Karin Elrød argumenterer godt for at holde op med at spise og (for)bruge dyr. Der er kun få opskrifter her, men de kan findes i andre bøger.

Safran Foers Om at spise dyrKinastudiet har slagkraftige dyreetiske argumenter mod at spise kød. Kinastudiet er et forskningsprojekt, som anbefaler at spise plantebaseret kost for at minimere sygdomme som kræft og diabetesSafran Foers Om at spise dyr har slagkraftige dyreetiske argumenter mod at spise kød. er et forskningsprojekt, som anbefaler at spise plantebaseret kost for at minimere sygdomme som kræft og diabetes.