Bøger / faglitteratur / veganske kogebøger

Vegansk for alle


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2016

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 30. aug. 2016

"Vegansk for alle" henvender sig til både veganere og andre, der gerne vil leve mere grønt eller bare ønsker mere inspiration til de grønne retter.

Forfatterens mantra er: "Det skal smage godt". Ditte Gad Olsen studerer Ernæring og Sundhed, og hun syntes, der manglede danske kogebøger om emnet, da hun selv startede som veganer for seks år siden. Derfor har hun fundet inspiration i engelske kogebøger og madblogs. Her har hun gjort opskrifterne til sine egne med udgangspunkt i at bruge råvarer, der kan købes i Danmark; primært i lokale supermarkeder, grønthandlere og lignende. Bogen indeholder opskrifter på brød, morgenmad, spreads (der er flydende tilbehør som fx humus), pålæg og deller, supper, salater, varme retter samt kager & snacks. Bagest er en ugekostplan, med alle de næringsstoffer, man som veganer har brug for, samt et alfabetisk register. Opskrifterne er traditionelt sat op med ingrediensliste, opskriftsvejledning samt foto af retten.

Bogen føjer sig pænt til rækken af veganerkogebøger. Den største fordel ved DGOs kogebog er at den tager udgangspunkt i råvarer og ingredienser, der alle kan købes i Danmark.

At leve vegansk er blevet en livsstil for flere, og der er i de senere år kommet flere, spændende veganske kogebøger på markedet. Fx GrønskollingMy new roots og My new rootsAt leve vegansk er blevet en livsstil for flere, og der er i de senere år kommet flere, spændende veganske kogebøger på markedet. Fx Grønskolling og .