Bøger / faglitteratur / veganske kogebøger

Vegansk julemad : plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost


Beskrivelse


Opskrifter på plantebaserede retter til julemiddagen og julefrokosterne. Blandt retterne er fx gulerodslaks, mock duck, rispapirbacon og risalamande.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2019

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 10. okt. 2019

Kogebog med julemad for veganere. Bogen kan bruges fra begynderstadiet.

Julekogebog med plantebaserede opskrifter. Forfatteren har bestræbt sig på at finde alternativer, der minder om den julemad, vi kender og har traditioner for. Opskrifterne er inddelt i: "Julefrokost", "Hovedretter", "Tilbehør" og "Sødt". Forrest i bogen er der tre sider med en oversigt over særlige ingredienser. Blandt retterne er fx gulerodslaks, leverpostej med rødbedesky, mock duck, der er veganerudgaven af and, rispapirbacon, og der er risengrød, havregrynskugler og pebernødder - næsten som vi kender det, blot med andre ingredienser. Der er angivet mænge/antal personer ved hver opskrift, der er en ingrediensliste og en arbejdsvejledning.

Bogen kan bruges fra begynderstadiet - både hvis man ikke er så vant til at lave mad, men også hvis man er veganer-begynder. Forsiden signalerer julemad, og der er fotos af de færdige retter der til forveksling ligner den julemad, vi laver traditionelt - med enkelte undtagelser.

Der findes ikke andre veganske kogebøger kun med julemad, men i Vegansk til højtider og festVeganske fristelser og Veganske fristelser er der enkelte juleopskrifterDer findes ikke andre veganske kogebøger kun med julemad, men i Vegansk til højtider og fest og er der enkelte juleopskrifter.