Bøger / faglitteratur / bagebøger

Veganske fristelser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 20. juli 2017

Til veganere og andre, der ønsker inspiration til veganske kager og desserter.

Vegansk dessert- og kagebog med 98 opskrifter uden brug af mælk og æg. Den indeholder lidt om forfatteren, der er uddannet jurist - og er veganer. Herefter noget om ingredienser og redskaber i dessertkøkkenet og lidt om fravalget af mælk og æg. "Introen" er på små 30 sider (ud af i alt 265 sider); resten er opskrifter. Opskriftdelen består af klassikere og andre kager, muffins og cupcakes, lagkager og andre festlige kager, småkager og små kager, iskolde fristelser, sundere desserter, jul samt brød og andre fristelser. Bagest er der et to-sidet alfabetisk register. Opskrifternes opsætning er den klassiske med opskrifterne på den ene side - med ingrediensliste og arbejdsgang - samt et foto på modsatte side. Hver opskrift får også et par personlige linjer med information, fx kan det fryses, hvordan er opskriften i.f.t. den traditionelle osv. Der er brugt overvejende kendte ingredienser, men der er enkelte "specielle" imellem.

Meget indbydende dessert-og kagebog, hvor man selv får lyst til at gå i gang - uanset om man er veganer eller ej. Der er nogle gode tips til at anvende alternative ingredienser - fx ved den klassiske "bedstefars skæg-kage", hvor marengslåget laves af vandet fra kikærter på dåse mv. i stedet for æggehvider.

I 2017 er også udkommet Skønne veganske desserterVegansk velvære, der dog er knapt så omfangsrig som denne Vegansk velværeI 2017 er også udkommet Skønne veganske desserter, der dog er knapt så omfangsrig som denne .