Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Vegetarisk junkfood


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 15. jan. 2018

Sund junkfood kan lyde som en selvmodsigelse, men her bevises at det kan sagtens være sundt, hurtigt og lækkert. Så hvorfor ikke kaste sig ud i den fuldendt syndige nydelse, uden at kaste sundheden overbord? En bog der især vil friste vegetaren og den helsebevidste.

Bogen gennemgår vegetariske og veganske opskrifter på brunch- og frokostretter, tilbehør og desserter, baseret på lokalt (svensk) producerede råvarer. Bogen har register, så man kan finde de rent veganske opskrifter. Alle bogens retter har tilhørende fotos. Forfatteren og fotografen blogger på varaokottsligalustar.se og har udgivet en række bøger på svensk, dette er den første oversatte.

Opskrifterne er velkendte, men de fleste med et twist der gør dem mulige med lokalt dyrkede produkter. Fx humus af gule ærter, falafel af kålrabi eller nachos af rodfrugter. På den måde kommer man godt rundt i geografien, men har muligheden for at handle lokalt eller at dyrke selv. Fastfood er det ikke, de fleste retter kræver tid til forberedelse og minder i forhold til traditionel junkfood, mere om den kvalitetsmad man kan få i specialiserede torvehaller. Retterne er relativt nemme at gå til og billedsiden er meget smuk og fristende.

Udover bogens fokus på det lokalt dyrkede, har flere bøger tilsvarende opskrifter. Fx Super nemt vegetarSund junkfoodFastfood med god samvittighed. Det samme med Sund junkfood og Fastfood med god samvittighed, men her indrages kød også i mindre mængderUdover bogens fokus på det lokalt dyrkede, har flere bøger tilsvarende opskrifter. Fx Super nemt vegetar. Det samme med og Fastfood med god samvittighed, men her indrages kød også i mindre mængderUdover bogens fokus på det lokalt dyrkede, har flere bøger tilsvarende opskrifter. Fx Super nemt vegetar. Det samme med Sund junkfood og , men her indrages kød også i mindre mængder.