Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Vegetarisk vellyst : find dit grønne punkt


Beskrivelse


Opskrifter på vegetarisk hverdagsmad - fra wokmad og pastaretter til madtærter, curries og salater, samt desserter, madpakker og brød.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 17. apr. 2009

En energisk kogebog med madskribenterne Tina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen bag roret. Til alle, der har lyst til fornyelse eller udfordringer i det grønne køkken.

Sundhed, smag, dyrevelfærd, miljø, - der kan være mange grunde til at dedikere sig til det vegetariske køkken. S & N's vellyst tager fat på det fleste indgange til det, de små/store retter, det sure/søde, sprøde/bløde, blide/stærke, våde/tørre, pakkede, snittede, grillede, bagte - og en super pædagogisk forbrugervejledning med tips til menuer, sæsonskema, en grundig gennemgang af råvarer, værktøj mv. samt et opklarende afsnit om livet som vegetar. Bogen indeholder mange nye ideer/sammensætninger, men der er også kendte retter med flere variationsmuligheder, andre, der får en drejning med et andet krydderi eller fx samme grøntsag i flere udgaver. Opskrifterne er punktopdelte, gennemarbejdede og til at forstå, og der er forklarende intro, foto og tips til alle. Prikken over i'et er et flot grafisk layout.

Den 3. vegetariske kogebog i løbet af kort tid og et godt supplement til de andre. Men vi har også mange andre kogebøger med grønne afsnit, bl. a. Cadogan (også på høje hæle) som dyrker den mere enkle, raffinerede og intense smagsoplevelse.

Vegetarisk kogebog - ikke kun til vegetarer men til alle, der holder af grønt, har en holdning til det, de spiser og gerne vil inspireres og udfordres. I sædvanlig energisk Scheftelowitz-stil - også hvad signaler og layout angår.


Helse

Årg. 55, nr. 7 (2009)

af

af

Christina Alfthan

Årg. 55, nr. 7 (2009)