Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Vejarbejde


Beskrivelse


Pegebog med fotografier af lastbil med grab, gravko, gummiged og tromle, bulldozer, dumper, asfaltbil, asfaltudlægning, tjæretraktor, asfaltsættevogn, asfaltudlægger og vejtromler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2010

af

af

Bo Knudsen

d. 19. mar. 2010

Vejarbejde og motorcykler er emnerne i de to nye bøger i forlagets stribe af fine kvadratiske pegebøger i stift pap og fotos af Peter H. Petersen. For de mange maskinglade fans fra ca. 2 år.

Pegebøger som jeg foretrækker dem. Med maskiner som danske børn ser, fotograferet kørende eller midt i arbejdet og med personer og naturlig baggrund (i modsætning til dem med fritskårne fotos af maskiner, der ikke ses i Danmark, helt nyvaskede og uden omgivelser eller mennesker). Vejarbejde viser på 11 skarpe fotos på de 11 opslag, hvordan en vej bliver til. Fra de store maskiner jævner jorden, til vejtromlerne gør asfalten glat. I Motorcykler er der ofte mere end ét foto pr. opslag. Her ses politimotorcykel, racermotorcykel, postscooter, offroad firhjuler og flere store BMW'er og Hondaer. Der er god aktivitet i de velvalgte fotos. Siderne er af solidt pap, og eneste tekst er benævnelsen på køretøjet.

To kærkomne fotopegebøger, for der er faktisk ikke meget tilsvarende. Motorcykler, 2006, i serien Se her - ligner, og mht. vejarbejde vil jeg fremhæve to gode tegnede, Mik Mekaniks første bog - maskiner på vejen, 2006, og Sigurd og vejmaskinerne, 2008.

Det er præcis pegebøger som disse, jeg er glad for at kunne præsentere for bibliotekets mange maskinglade børn. Kvaliteten er i orden, og indholdet er tæt på børnenes egen virkelighed.