Bøger / faglitteratur

Veje til professionel udvikling : i læreruddannelse og lærerarbejde


Beskrivelse


I [bogen] præsenteres forskellige veje til udvikling af praksis gennem et samarbejde mellem forskning, skole og uddannelse. Veje der kan bidrage til udvikling af undervisningspraksis og samtidig bidrage til professionel udvikling hos lærerstuderende, lærere i skolen, ledere i skolen og undervisere i læreruddannelsen. [Forlagets note].

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2016

af

af

Boy Olesen

d. 29. jan. 2016

Risikoen for afprofessionalisering og instrumentalisering af den pædagogiske virksomhed er overhængende, derfor præsenterer denne antologi veje til udvikling af praksis i uddannelse og undervisning. For lærere, ledere i skolen, lærerstuderende og undervisere på læreruddannelsen.

Råderummet for lærere og undervisere er blevet mindre samtidig med den større kompleksitet. Antologiens 8 kapitler, der er skrevet af forskellige forfattere præsenterer: En didaktisk refleksionsmodel, hvor der benyttes en undersøgende tilgang til egen og andres praksis, begreberne skøn og dømmekraft behandles med begreber fra etik og filosofi, nye typer mødesteder, professionscirklen til samarbejde om udviklingen af undervisningen, et aktionsforskningsprojekt til udvikling af et mentoruddannelsesforløb i en etableret skolekultur, aktionsforskningsprojekt omhandlende mentorskab for lærere, der er i en situation med svære udfordringer eller dilemmaer, lærerprofessionens implementeringsfaglighed, skoleledelsen og den pædagogiske ledelse.

En god og særdeles relevant bog, der i et let tilgængeligt sprog, forholder sig til tidens såvel skolepolitiske som pædagogiske udfordringer.

Bogen har en række lighedspunkter med Elevens læring og udvikling.


Dansk pædagogisk tidsskrift

2016, nr. 4

af

af

Siggi Kaldan

2016, nr. 4