Bøger / faglitteratur

Vejen til din drømmehave


Beskrivelse


Henvender sig til folk, der gerne vil have en frodig og afslappet have med havearbejde i overskuelig mængde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 13. apr. 2010

Henvender sig til folk, der står for at anlægge en have eller ønsker at gøre en kedelig have romantisk, frodig og afslappet uden at skulle arbejde sig ihjel, og som samtidig ikke er i besiddelse af et helt livs erfaring i at dyrke en have.

Det vil være en god idé først at læse bogen igennem som inspiration og så siden dykke ned i de af forfatterens mange forslag, der falder i smag. På de første 100 sider får vi mange idéer til planter, der understreger det frodige, romantiske præg, og som samtidig er lette at dyrke, grupperet i afsnit om stauder, roser, sommerblomster osv. alt sammen med inspiration fra den romantiske have, der var populær i begyndelsen af 1800-tallet. I den sidste halvdel af bogen beskæftiger forfatteren sig med havens indretning og de forskellige elementer som en pergola, huler, siddepladserne, sten, træ og vand. Plantedelen kan med fordel suppleres med et planteleksikon, hvis man vil mere i dybden. Laila Sølager er uddannet gartner og havearkitekt og er tilknyttet Haveselskabets blad "Haven". Hun har tidligere udgivet Politikens bog om den nemme have, 2004 og medvirket i Politikens havebog.

Kan fx sammenlignes med Grethe Bjerregaards 1/2 time i haven, 2007, som også tager udgangspunkt i en række planter, der er nemme at få til at gro. Laila Sølagers bog bærer præg af at hun også er havearkitekt med blik for haverummet.

En rigtig dejlig indbydende og inspirerende havebog. Skal man i detaljer med fx enkelte planter, skal man til andre værker.


Børsen

d. 9. apr. 2010

af

d. 9. apr. 2010