Bøger / faglitteratur / erindringer

Vejen til Mellemøsten. Bind 1 : Den sande historie


Beskrivelse


Fortællinger og anekdoter af danske langturschauffører fra deres ture til Mellemøsten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2014

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 9. okt. 2014

En dansk udgave af tv-serien "Ice road truckers": Danske langturschauffører fortæller historier og anekdoter fra deres ture til Mellemøsten for læsere af rejselitteratur og specielt truckeroplevelser.

11 chauffører (heraf 1 kvinde) fortæller om deres op til 7.000 km lange ture gennem Østeuropa, Balkan og Tyrkiet til mål i Iran, Afghanistan mm. Tidsmæssigt fra 1950'erne til 1990'erne. Jerntæppet, dårlige veje og manglende kommunikation var nogle af betingelserne. Chaufførerne tager læseren med på passagersædet gennem de 3 til 5 uger lange køreture med elendige og mangelfulde veje, p-pladserne, de langvarige, bureaukratiske grænsekontroller, Warnemünde-færgen, korruption, overnatningsstederne, ensomheden og sammenholdet mellem chaufførerne. Samt ikke mindst et uhæmmet forbrug af sprut og øl. Enkelte ulykker og fængselsophold bliver det også til. De autentiske fotoer i noget blakket kvalitet viser de mere afslappende stunder eller ulykker.

Et farverigt førstehåndsindblik i det ganske farlige og rå liv på fjerne landeveje. Chaufførerne erkender at løgnehistorier og overdrivelse hører til jobbet, hvilket absolut bidrager til underholdningen. Det meste er skrevet talesprogsagtigt i chaufførernes egen jargon: Dvs. som regel "mandfolkesprog".

Der er enkelte nyere (selv)biografier om "eksportchauffører", som det også hedder, fx Ravn Georgia BoyMed lastbilen som levevej"Sådan kørte man dengang", Med lastbilen som levevej og 50-års jubilæumsbogen for Danske Eksportvognmænd "Sådan kørte man dengang", 1998Der er enkelte nyere (selv)biografier om "eksportchauffører", som det også hedder, fx Ravn Georgia Boy, og 50-års jubilæumsbogen for Danske Eksportvognmænd "Sådan kørte man dengang", 1998Der er enkelte nyere (selv)biografier om "eksportchauffører", som det også hedder, fx Ravn Georgia Boy, Med lastbilen som levevej og 50-års jubilæumsbogen for Danske Eksportvognmænd , 1998.Informationer og udgaver