Bøger / faglitteratur

Vejen til vægt i balance : bryd dit tankemønster og nå dine mål


Beskrivelse


Med udgangspunkt i kognitiv terapi gives en indsigt i de forhindringer, der kan stå i vejen for ændrede spisevaner og et sundere liv, samt redskaber til at bryde uhensigtsmæssige spisemønstre og opnå vægttab.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2015

af

af

Mette Fersum

d. 3. mar. 2015

En bog til dem, der vil have vægten i balance eller er trætte af hurtige slankekure.

Bogen er en efterfølger til Vægt i balance. Forfatteren er psykolog og diætist med speciale i overvægt og spiseforstyrrelser. Hun ønsker at øge opmærksomheden på, at overvægt ofte er et komplekst problem, og det at have et ukompliceret forhold til mad er svært i en verden med mange fristelser. Første del beskriver forhindringer, der står i vejen for at ændre spisevaner, Hun skriver bl.a. om vanens magt, sociale normer og kulturelle faktorer, tanker og følelser m.m. Anden del handler om, hvordan man kan arbejde med at få vægten i balance med fokus på, hvordan man når sit mål. Redskaberne er mest fra den kognitive terapi. Bogen sætter også fokus på emnet mindful spisning, og alt er tilladt med måde.

I denne bog har forfatteren langt større fokus på vaner og tankernes magt. En udmærket bog for dem, der har problemer med vægten, og dem der ønsker at arbejde kognitivt med sig selv. De kognitive principper er meget generelle og kan bruges i mange af livets andre problemstillinger, og er beskrevet i mange andre selvhjælpsbøger også. Layout er lækkert og indbydende.

Din egen slankekurs er en anden dansk bog med øvelser og redskaber til at tage magten over vægten og få sundheden tilbage, baseret på forskning i hvordan psyken påvirker spisevanerne.Informationer og udgaver