Bøger / skønlitteratur / roman

Vejen til Warszawa


Beskrivelse


Bondedrengen Peter vanrøgtes og skriver til Hitler, da han ønsker at være Hitlerjugend. Herefter ændres Peters liv, da to officerer dukker op og opfylder hans ønske.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2020

af

af

Sanne Mendel

d. 13. feb. 2020

Historisk spændingsserie om 2. verdenskrig. To romaner med hver sin hovedperson, dansk-jødiske Kassandra og dansk-tyske Peter, som oplever krigen, og optakten til den, fra to meget forskellige vinkler, for til sidst at mødes i en skæbnesvanger situation. For læsere af historiske spændingsromaner.

I første bind i serien følger vi den naive, dansk-tyske bondedreng Peter. Han vanrøgtes på gården, hvor han bor, og skriver til Hitler, da han vil være Hitlerjugend. Herefter dukker to officerer op, straffer bondefamilien og tager Peter med sig. Han er uvidende, men ikke uintelligent, og er meget fascineret af nazismen. Han er ærlig og hårdtarbejdende, og snart er han en betydningsfuld officer. I anden roman følger vi den stædige og temperamentsfulde, dansk-jødiske pige Kassandra. Hun og hendes bror, Alexander, inviteres til den russiskbesatte del af Polen for at fejre deres rige morfars 70 års fødselsdag. Men Kassandra er både eventyrlysten og modig, og snart har hun rodet sig ud i flere alvorlige situationer, og her kan det være vanskeligt at vide hvem der er ven og hvem der er fjende. Romanerne udkommer som optakt til både genforenings- og befrielsesjubilæet.

Uovertruffen og fantastisk. Virkelig spændende og gribende serie, som virkelig kan anbefales. Romanerne er velskrevne og fængslende, umulige at lægge fra sig.

Ønsker man at læse en anden gribende roman om 2. verdenskrig, så kan Jesper Bugge Kolds roman Vintermænd anbefales.


litteratursiden.dk

d. 17. aug. 2020

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 17. aug. 2020

Historisk roman om anden verdenskrig er spændende og fænger fra første side, og så er det første del af planlagt serie. Lotte og Søren Hammer er søster og bror og står sammen bag en række populære kr...


Politiken

d. 27. apr. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 27. apr. 2020