Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vejen tilbage


Beskrivelse


Vella er taget til fange af Øst-kongen. Tiden er ved at rinde ud, for hendes lillebror har brug for den magiske blomst nu, hvis han skal overleve. Heldigvis har Økse en plan for, hvordan de kan flygte. 3. del i fantasy-trilogi for 9-10-årige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2023

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 13. jan. 2023

Vella er taget til fange af Øst-kongen. Tiden er ved at rinde ud, for hendes lillebror har brug for den magiske blomst nu, hvis han skal overleve. Heldigvis har Økse en plan for, hvordan de kan flygte. 3. del i fantasy-trilogi for 9-10-årige.

Serien handler om Vellas kamp for at redde sin lillebror, Nino, som er alvorligt kvæstet efter et fald fra et træ. Vella mistænkes for at være skyld i brorens uheld, da man finder én af hendes pilespidser i Ninos lår. Kun saften fra en magisk blomst kan helbrede Nino, og Vella sætter alt ind på at finde blomsten, som ikke er set i 50 år. Sammen med drengen Økse rejser hun ind i det forbudte land, Øst, i en hektisk kamp mod tiden. Får Nino ikke saften i tide, vil han dø. Bøgerne, der har lix 15, udgives i serien "Rød læseklub".

Spændende fantasy-serie om Vellas kamp for at redde sin lillebror, men også om temaer som magt, fjendskab og undertrykkelse. Undervejs må Vella forholde sig til de fjendebilleder og fordomme om de onde i Øst, som hun er opvokset med. Hun indser, at verden ikke er helt så sort-hvid, som hun har fået fortalt. Bøgerne skal læses i rækkefølge.

Serien har tidligere været udgivet af forlaget Egern & Co - se 1. del: Vestkongens datter Handlingen er den samme, men bøgerne, der nu er blevet en del af Alineas serie "Rød Læseklub", fremstår med hårdt omslag og nye farveillustrationer i et nyt, indbydende format. Lixtallet er hævet fra 12 til 15.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2018

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 18. jan. 2018

Mens Vellas lillebror kæmper for sit liv, kæmper Vella for at finde en magisk blomst, der kan redde lillebroren. "Jagten på den magiske blomst" - fantasy-serie i tre bind for 8-10-årige.

Serien handler om Vellas kamp for at redde sin lillebror, Nino, som er alvorligt kvæstet efter et fald fra et træ. Vella mistænkes for at være skyld i brorens uheld, da man finder én af hendes pilespidser i Ninos lår. Kun saften fra en magisk blomst kan helbrede Nino, og Vella sætter alt ind på at finde blomsten, som ikke er set i 50 år. Sammen med drengen Økse rejser hun rundt i det forbudte land, Øst, i en hektisk kamp mod tiden. Får Nino ikke saften i tide, vil han dø. Bøgerne, der har lix 12, har blødt omslag og sort-hvide illustrationer i manga-stil.

Spændende fantasy-serie om Vellas kamp for at redde sin lillebror, men også om temaer som magt, fjendskab og undertrykkelse. Undervejs må Vella nemlig forholde sig til de fjendebilleder og fordomme om de onde i Øst, som hun er opvokset med. Hun indser, at verden ikke er helt så sort-hvid, som hun har fået fortalt. Bøgerne skal læses i rækkefølge, og serien kunne sagtens være udgivet i ét bind, da der nærmest er tale om én lang historie delt i tre. Tydelig angivelse af serienummer på forsiden gør det let at se, hvilken rækkefølge bindene skal læses i.

Der er mange gode, korte fantasy-serier - fx serien "Det onde" hvor 1. del er Det Onde - flugten, der også handler om magt og undertrykkelse.