Bøger / faglitteratur

Vejen ud af arbejdsrelateret stress


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2018

af

af

Hamide Kara

d. 19. apr. 2018

En bog om at forebygge stress og blive stressfri for altid. For såvel ledere som medarbejdere som ønsker at kende vejen ud af arbejdsrelateret stress.

Forfatterne Søren Dybdal og Pia Ulsing skriver, at de på skuldrene af 20 års erfaring med konsulentarbejde og ledelse, ønsker at hjælpe med at flytte læsernes effektivitet og sikre dem mod stress via simple redskaber. For det er forfatternes overbevisning, at stress i virkeligheden er noget man ofte kan planlægge sig ud af: "Man siger, at hvis man gør det samme, som man altid har gjort, så får man de samme resultater, som man altid har fået. Med denne bog er det vores intention at komme med en række nye vinkler på håndteringen af stress, så vi på individuelt, organisatorisk og samfundsmæssigt plan kan minimere stress." Over flere kapitler som: Fakta om stress, stress og kultur, sådan kommer du i gang, stress før og efter ferien, efter en sygemelding med stress, symptombehandling eller årsagsbehandling m.m byder Dybdal og Ulsing på en trin-for-trin-guide som kan støtte varige adfærdsændringer og dermed en stressfri hverdag.

Bogen er lavpraktisk og giver en let indføring i forfatternes metoder og principper. Uanset om man allerede er ramt af stress, på vej tilbage til arbejdsmarkedet efter at have været ramt eller gerne vil forebygge stress så kan bogen bruges bredt.

En anden titel som også fokuserer på den mentale sundhed og byder på viden og værktøjer til, at undgå stress er: Stressforebyggelse.