Bøger / faglitteratur

Vejen ud af smerte : en videnskabelig afprøvet metode til at helbrede kroniske smerter


Beskrivelse


Bogen introducerer en krop-sind-tilgang til at slippe smerter. Henvender sig til patienter med kroniske smerter, pårørende samt professionelle indenfor smertelindring og behandling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2022

af

af

Pernille Poulsen

d. 20. maj 2022

Bogen introducerer en krop-sind-tilgang til at slippe smerter. Henvender sig til patienter med kroniske smerter, pårørende samt professionelle indenfor smertelindring og behandling.

Forfatterne hævder, at der er en vej ud af de ellers uforklarlige og kroniske smerter, der kaldes neuroplastiske. Med udgangspunkt i at sådanne smerter har deres udspring i fejludløste smertekredsløb i hjernen fremfor i egentlige fysiske smerter fra kroppen, har de udviklet metoden Pain Reprocessing Therapy (smertebearbejdningsterapi). Metoden består af psykologiske teknikker, der skal omprogrammere hjernen. Her er somatisk sporing det vigtigste redskab, hvor patienten lærer at fokusere på smerten og indse at smerten er ufarlig og stammer fra hjernen - ikke kroppen. Indeholder desuden en række patienthistorier samt forfatterens egen historik. Bogen er et samarbejde mellem professor Alan Gordon, der selv led af kroniske smerter i mange år og siden stiftede Pain Psychology Center, og Alon Ziv, der har en universitetsgrad i neurovidenskab.

Bogen har en del anekdotiske historier og lovprisninger af metoden. Der er ikke brugt så meget plads på at forklare metoden og værktøjerne.

Om kroniske smerter - herunder samfundets syn, diagnoser og behandling findes: Lad os snakke om smerterLæg smerterne på hylden. Lotte Heise har skrevet en personlig beretning om at leve med - og afhjælpe - kroniske smerter i Læg smerterne på hyldenOm kroniske smerter - herunder samfundets syn, diagnoser og behandling findes: Lad os snakke om smerter. Lotte Heise har skrevet en personlig beretning om at leve med - og afhjælpe - kroniske smerter i .