Bøger / skønlitteratur / roman

Vejene mødes


Beskrivelse


Margrets søn vender tilbage til Møre efter ti år på Innhaug. Det er svært for dem at bygge bro over de mange års adskillelse og samtidig forsøger Margret at finde lykken.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 28. apr. 2011

Sidste bind i serien om folkene på Innhaug. Serien er en bredt anlagt fortælling om småbønders kamp for overlevelse og har med sit historiske fokus bred anvendelighed både som slægtsroman og som historisk fortælling.

En bredt anvendelig slægtsroman om almindelige, hårdtarbejdende mennesker fra norske Elstad. Sproget er lige ud af landevejen tilsat tidstypiske udtryk og genstande. Elstads styrke er den bredt anlagte fortælling i historisk ramme. Forsiden har samme layout som de tidligere titler, og den strømmende bæk, der pryder forsiden kunne symbolisere tidens og slægternes gang, som er omdrejningspunktet i romanen.

Folkene på Innhaug er Elstads debutroman og udkom på norsk i 1976 og dansk i 2007. Bind 2 Margret kom på dansk i 2008, Nyt rodfæste i 2009. Elstad skrev denne bog i 1977. Den afslutter serien om Folket på Innhaug. I 2008 udgave Aschehoug en samlet udgave på næsten 900 sider med alle fire bind samlet.

Landboliv og landboslid er omdrejningspunktet i denne serie i fire bind fra det nordlige Norge i 1800-tallet. Fin afslutning på en serie, der har sin styrke i livsskildringerne. Anvendelig nok især til kvindelige læsere.