Bøger / faglitteratur / bibliografier

Velfærdsstaten og dens udfordringer


Beskrivelse


Beskrivelse af velfærdsstatens karakter samt dens udvikling og udfordringer. Med vægt på at sammenligne den danske velfærdsstat med andre landes velfærdsstater.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2013

af

af

Søren Brunbech

d. 11. apr. 2013

Studerende på videregående uddannelser er den primære målgruppe, men da udfordringerne for velfærdssamfundet i høj grad er et politisk varmt emne i samfundsdebatten, vil den også have en bredere interesse, lige som specialeskrivere på gymnasieniveau også vil kunne bruge den.

Jan Plovsing er chef for Danmarks Statistik. Der er fokus på talmæssige oplysninger og statistikker, når han belyser en række emner, der er væsentlige for velfærdssamfundets indretning, videreførelse og finansiering. Det er områder som arbejdsstyrkens størrelse og produktivitet, tibagetrækningsalder, pensioner, uddannelse og sundhed, udgifter til sociale ydelser mm. Der er også mere beskrivende afsnit om fx velfærdsstatens historie og forvaltning. Undervejs mange sammenligninger med forholdene i andre lande med velfærdsmodeller.

Gunnar Viby Mogensen Det danske velfærdssamfunds historie i to bind fra 2010, er en bredere og mere beskrivende fremstilling til samme målgruppe.

Bogen kommer hele vejen rundt om velfærdssamfundets indretning og udfordringerne til dets videreførelse. Fremstillingen bygger i høj grad på statistisk materiale, med sammenligninger til andre lande med velfærdsindretninger. Primær målgruppe er universitetsstuderende, men også bredere anvendelse.


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 21 (2013)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 44, nr. 21 (2013)


Politik

Årg. 16, nr. 3 (2013)

af

af

Jon Lystlund Halkjær

Årg. 16, nr. 3 (2013)


Økonomi & politik

Årg. 86, nr. 3 (2013)

af

af

Jens Lehrmann Rasmussen

Årg. 86, nr. 3 (2013)