Bøger / skønlitteratur til børn / vrøvlevers

Velkommen i børnehaven : din egen store bog med sjove historier om at gå i børnehave


Beskrivelse


Billedbog. En antologi om at gå i børnehave, med uddrag af bøger med rim og remser, tal, opgaver og ordbogsopslag. Der er også billedbøger om hverdagen i børnehaven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2010

af

af

Ulla Møller

d. 9. aug. 2010

Som titlen antyder, er det nok især de 3-årige, der skal begynde i børnehaven, som vil have glæde af bogen. Flere af antologiens tekster henvender sig dog også til det mere erfarne børnehavebarn, der er på vej i skole og SFO.

Bogen udkommer samtidig med en tilsvarende samling Velkommen i skolen. Det er en antologi, der består af billedbøger og uddrag af bøger, om livet i børnehaven og om alt det, man kan lære der. De første sider er beregnet til barnets egne billeder og oplevelser fra børnehaven. For de mindste er der fire af Kirsten Sonne Harrilds bøger om Willi. Det store format klæder dem. Der er uddrag af Fino, badino, badulle, sjove rim og remser til træning af sproglig opmærksomhed, uddrag fra Min første talbog og fra Jørgen Clevins Kom og leg og der er sider hentet i Min første røde ordbog. Endelig er der tre kendte billedbøger Fie og dyrene går i børnehave, Kom så Josefine og Monsterbørnehaven.

Der er mange billedbøger om at starte i børnehave, om at gå i børnehave og om de aktiviteter, der foregår der. Udvalget er repræsentativt, og undertiden er det rart med en antologi, der når rundt om et emne, men alle titler står vist allerede på de fleste biblioteker.

En dejlig bog, der måske mere er en gavebog til det barn, der venter spændt på første dag i børnehaven, end det er en biblioteksbog. Dette ses også i undertitlen "Din egen store bog med sjove historier om at gå i børnehave" og af den plads, der er afsat til egne notater.