Bøger / faglitteratur / opgaver

Velkommen på det danske arbejdsmarked


Beskrivelse


Guide til det danske arbejdsmarked for udlændinge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. jan. 2016

Inspirerende guide til det danske arbejdsmarked for udlændinge. Målrettet udlændinge, der selv søger information, men kan fx også bruges af integrationsmedarbejdere.

"Lille land i en stor verden" er første overskrift i guiden for udlændinge om at være ny på det danske arbejdsmarked. Bogen er bygget op omkring en række temaoverskrifter. Det er fx "Dansk arbejdspladskultur", "Dansk kan være svært", "Kommunikation", "Konflikthåndtering", "Jobsøgning" og "Skab dit eget netværk". De fleste afsnit afsluttes med en opgave, fx er opgaven under afsnittet "Dansk arbejdspladskultur" at øve sig i at aflæse, hvilke kulturelle signaler fx om dresscode, ledelsesstil og jobmuligheder, du finder på forskellige virksomheders hjemmesider, fx www.danfoss.dk og www.spies.dk . Det sidste afsnit i bogen fortæller bl.a. om baggrunden for den høje danske skat, om de mange cykler i Danmark og om det levende foreningsliv. Tom Thinggaard Pedersen har mangeårig erfaring indenfor beskæftigelsen af udenlandsk arbejdskraft på det danske arbejdsmarked. Han har også skrevet Mentor for socialt udsatte.

Inspirerende og praktisk anvendelig bog om at være ny på det danske arbejdsmarked. Jeg tror positivt den kan bruges i forskellige integrationssammenhænge.

Der findes ikke andre ligeså omfattende og praktisk anvendelige guides at sammenligne med. En pjece fra beskæftigelsesministeriet er Arbejde i Danmark.