Bøger / skønlitteratur / roman

Velkommen til Flanagans


Beskrivelse


London, 1960'erne. Linda Lansing har arvet sin fars hotel, og det har været en lang kamp for at genoprette det til dets tidligere status - og kampen er ikke ovre endnu.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2020

af

af

Iben Jakobsen

d. 30. apr. 2020

En jordnær svensk pige arver et luksuriøst, men fallittruet hotel i London i slutningen af 1940'erne. For især kvindelige læsere.

1960'erne, London. Linda Lansing har brugt det sidste årti på at genoprette sin families hotel "Flanagans" tilbage til dets tidligere overdådige status trods modstand fra hendes fætre. Hun er opvokset i Fjällbacka og føler sig ikke tilpas i rollen som luksuriøs hotelejer. Nu trues hotellet på ny, og Linda kæmper også med kærlighedslivet. Bogen følger også Emma og Ellinor, som arbejder på hotellet og hver især har deres strabadser i livet. Første bog i en planlagt trilogi. Næste skal foregå på hotellet i 1980'erne og den tredje i nutiden.

Det er en rigtig fin historie og verdensopbygning, men tingene får desværre ikke lov at udvikle sig organisk. Der er indhold nok til en lang Downton Abbey-agtig TV-serie, men bogen har hele tiden travlt med at komme videre, og de dramatiske udviklinger falder derfor til jorden. Der sker mange ting, men de bliver ikke undersøgt nærmere, så man kommer aldrig rigtig under huden på bogens tre hovedpersoner, og det er svært at fatte egentlig sympati for deres kvaler.

Af andre bøger om overklassen og tyendet, samt ønsket om at avancere findes fx BelgraviaHuset LongbournFine fornemmelser, Huset Longbourn og Fine fornemmelserAf andre bøger om overklassen og tyendet, samt ønsket om at avancere findes fx Belgravia, og Fine fornemmelserAf andre bøger om overklassen og tyendet, samt ønsket om at avancere findes fx Belgravia, Huset Longbourn og .