Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Velkommen til Kadaverkøbing


Beskrivelse


12 årige Gordon elsker alt, der har med gys, gru og horror at gøre, og da han får fat i en magisk knogle, går hans værste mareridt i opfyldelse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2014

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 26. juni 2014

Gys med et humoristisk glimt i øjet eller humor med gys for drenge fra 11 år. Bogen er lidt primitiv at se på med blød indbinding, blødt gulligt papir og en bred sats. Forsiden formidler dog indholdet udmærket.

Forfatteren har tidligere udgivet horror og gotisk gys for en ældre målgruppe, men har her skruet en ret morsom og veloplagt historie sammen om den gyser og horrorelskende Gordon, der må henslæbe sit 12-årige liv i en helt almindelig lille by, hvor hans store interesse for splat, zombier og varulve møder ringe forståelse både i skole og hjem. Men da han får fat i en magisk knogle, som kan opfylde drømme, sker der ting og sager. Pludselig er han i en omvendt verden, hvor man i skolen undervises i gyserfilm og skrækeffekter, forældrene serverer blod til morgenmad, byen ligner en kulisse til en horrorfilm og bedst af alt: Gordon kan købe alle de sjældne gysertegneserier! I starten er det paradis, men i paradis er der slanger, og det går langsomt op for Gordon, at hans dansklærerinde heller ikke har rent mel i posen her i Kadaverkøbing. Bogen er skrevet i et friskt og energisk sprog, og selv jeg, som ikke kan siges at tilhøre målgruppen, var godt underholdt over det omvendte liv i gyserbyen. Forfatteren har illustreret med s/h tegninger i humoristisk stil.

Bogen er i familie med Dennis Jürgensens gode, gamle Mumieserie, men af nyere titler kom jeg til at tænke på Kasper Hoffs populære Doktor Z-serie.

En hurtigt læst og morsom bog, som nok skal glide ned hos drengene.


litteratursiden.dk

d. 4. aug. 2014

af

af

Jette Holst

d. 4. aug. 2014

Sjov, uhyggelig og velskrevet børnebogsdebut fra en af den danske horrorscenes største talenter Forestil dig at du kunne rejse til en anden verden, hvor alting var præcis efter dit hoved. Det drømmer ...


Weekendavisen

d. 22. aug. 2014

af

af

Emil Blichfeldt

d. 22. aug. 2014


Himmelskibet

Nr. 43 (2015)

af

af

Thomas Winther

Nr. 43 (2015)