Bøger / skønlitteratur / roman

Velkommen til mit mareridt


Beskrivelse


Da den teologistuderende Maria møder den charmerende Timm og får en datter med ham, viser han sig at være renlivet psykopat. Snart går Marias kamp i gang om forældreretten til datteren og mod psykisk terror og magtanvendelser på alle niveauer.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 4. sep. 2015

En intelligent og selvstændig kvinde bliver offer for en psykopat, da de får barn sammen. En dramatisk historie med bred appel til mange læsere af begge køn og med basis for gode diskussioner.

Da den teologistuderende Maria møder den charmerende Timm og får en datter med ham, viser han sig for alvor at være renlivet psykopat, og Marias liv bliver en barsk kamp for det fælles barn, sit arbejde og sit hele liv. Mens vi i korte afsnit undervejs følger en retssag i 2015, udgøres bogens hovedpart af en kronologisk historie - suppleret af citater fra dokumenter og journaler - om de ni foregående år fortalt gennem Maria frem mod afslutningen.

I forfatterens sikre og en næsten dramadokumentarisk stil får vi en knugende og gribende historie om en persons nådeløse kamp mod en grænseløs psykopats kamp om magten på alle niveauer og de mange manipulationer, partneren udsættes for. Maria hjælpes undervejs af familien og Det Hemmelige Netværk, som Staun bagest i bogen takker for tillid. Det gør bogen til et rystende indblik i en virkelighed, det er svært at forstå eksistensen af.

Staun har tidligere i Blå havMarionetternes magtKærlighedens lænker skrevet om en kvinde udsat for psykisk terror. Sammen emne har bl.a. Liza Marklund/Maria Eriksson i serien om Maria og Rie Osted i Marionetternes magt, og flere bøger i serien Virkelighedens Verden som fx Kærlighedens lænker. Staun gør det mindst lige så knugende og deprimerende som de andreStaun har tidligere i Blå hav skrevet om en kvinde udsat for psykisk terror. Sammen emne har bl.a. Liza Marklund/Maria Eriksson i serien om Maria og Rie Osted i , og flere bøger i serien Virkelighedens Verden som fx Kærlighedens lænker. Staun gør det mindst lige så knugende og deprimerende som de andreStaun har tidligere i Blå hav skrevet om en kvinde udsat for psykisk terror. Sammen emne har bl.a. Liza Marklund/Maria Eriksson i serien om Maria og Rie Osted i Marionetternes magt, og flere bøger i serien Virkelighedens Verden som fx . Staun gør det mindst lige så knugende og deprimerende som de andre.


Berlingske tidende

d. 12. sep. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 12. sep. 2015


Jyllands-posten

d. 3. okt. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. okt. 2015


Politiken

d. 13. aug. 2015

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 13. aug. 2015