Bøger / faglitteratur / opskrifter

Velsmurt hjerne : spis dig fri for stress og få ny energi og glæde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2019

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 30. aug. 2019

Styrk krop og hjerne og bliv robust overfor stress, angst og depression ved at spise antiinflammatorisk. For alle med interesse for kost og sundhed - særligt de der er interesserede i at forebygge stress.

Forfatterne har tidligere udgivet bogen Velsmurt om at spise sig fra gigt, skader og andre plager i leddene. I deres nyeste bog fortæller de, hvordan man spiser sig fri for stress og får fornyet energi og psykisk velvære med antiinflammatoriske retter. Stress, depression og angst rammer stadig flere og ny forskning viser, at den rette kost kan have indflydelse på vores psyke. Man kan ved at spise den rette kost beskytte og styrke sin hjerne, så den har mere modstandskraft overfor de faktorer der kan føre til stress. Bogen indeholder bl.a. viden om stress, kostens betydning for den psykiske robusthed, hvilke fravalg der skal træffes i kosten og alternativer til dette. Desuden findes bl.a. afsnit om søvn og motion i sidste del af bogen samt hjælp til dagsplaner og 68 opskrifter på hjernestyrkende mad.

Helt igennem gennemarbejdet og lækker bog, både indholdsmæssigt og hvad angår layout. Stress er et emne, der er meget fokus på i tiden og bogens emne er derfor yderst relevant for mange. Den kommer hele vejen rundt om kost, søvn, motion og andre faktorer, der kan skrues på i hverdagen for at sænke risikoen for stress.

I 21 nye helbredende dage med antiinflammatorisk kost fås flere opskrifter og vejledninger i at spise antiinflammatorisk.