Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ven(ne)skaber


Beskrivelse


Lara ser sig selv som hele skolens venneskaber, så ingen bliver mobbet. Hun laver regler herfor, der virker godt, lige til Emily begynder og opfører sig lige som det passer hende. De to piger konkurrerer nu om, hvem der er bedst til at lave nye venskaber. Men hvorfor har Lara ingen venner selv?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2012

af

af

Tove Delica

d. 30. maj 2012

Mest for piger fra ca. 9 år, der let vil kunne genkende sig selv i hovedpersonen Lara. Den lyserøde bog med forsidens tegning af 3 piger vil appellere til målgruppen.

Forfatteren er kendt fra ungdomsbøgerne Ser mit hoved stort ud i den her? og Ti ting jeg hader ved mig selv, 2007, der begge handler om at være muslim i en kristen verden. Denne er en jeg-fortælling, hvor Lara fra 5. klasse er selvbestaltet venneskaber, og bruger al sin tid på at lave venskaber mellem de andre børn, så ingen bliver mobbet. Hun har derfor udarbejdet en minutiøs vejledning til, hvordan man undgår at få uvenner, blive mobbet eller på nogen måde stikke ud. Planen er på et tidspunkt at få denne udgivet og blive lige så kendt som Harry Potters mor. Da Emily begynder i klassen, bryder hun imidlertid alle Laras regler, og bliver alligevel populær. De to piger laver nu en konkurrence, om hvem der er bedst til at lave nye venskaber. Langsomt afdækkes det, hvorfor Lara ikke selv har venner, og hvorfor det er så vigtigt for hende, at ingen bliver mobbet. Sproget er letlæst og flydende med en vis humor. Det alvorlige emne behandles ikke tungt og problematiserende, men med positivitet og energi, da Lara selv handler på tidligere grimme oplevelser.

For samme målgruppe og med samme emne har vi de 4 bind i Lin Hallbergs glimrende serie Klaras vennebog.

Fin og relevant bog om et emne, der stadig er sørgelig aktuel. Bogen kan danne god baggrund for en snak om mobning og de komplicerede mekanismer, der findes i en børnegruppe.


Weekendavisen

d. 22. juni 2012

af

af

Frederikke Winther

d. 22. juni 2012