Bøger / faglitteratur

Vend verden : genvind autonomien i en digital tidsalder


Beskrivelse


Debatbog om en tid, hvor individet er produktet, og den personlige autonomi er under pres. Hendricks beskriver med filosofi, videnskab og etiske overvejelser, hvordan det ikke bare er en sandhed med modifikationer, men direkte forkert, at internettet og sociale medier er demokratiserende.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 16. mar. 2020

Hvad gør den digitale verden ved os? Er vores frie vilje erstattet af algoritmer, der fortæller os hvordan vi skal handle i dagligdagens indkøb og valg, og hvad værre er: hvad vi skal gøre og mene - politisk og ideologisk? Til samfundsinteresserede læsere.

Debatbog om en tid hvor individet er produktet og den personlige autonomi er sat ud af kraft. Hendricks byder på etiske overvejelser, filosofi og videnskab til at beskrive, hvordan det ikke bare er en sandhed med modifikationer, men direkte forkert, at internettet og sociale medier er demokratiserende. Techgiganterne er gået fra at kunne forudse vores handlinger til at styre dem. Han spørger om det er det hele værd, at verden er blevet, om ikke lettere, så hurtigere og sætter spørgsmålstegn ved vores evne til at være "ordentlige mennesker", midt i de ekkokamre de fleste af os synes at befinde os i.

Man fristes til at kalde det en vigtig bog, en bog der burde pligtlæses, så heldigvis er det også en utroligt velskrevet bog. Hendricks opererer ud fra et klassisk dannelsesideal, hvilket også gør ham befriende rationel i sin kritik, for hele pointen er jo at have kritisk sans, og at forstå hvordan vi agerer og interagere i et komplekst neurologisk og psykologisk spil med techgiganter og medier. Det gør bogen os meget klogere på.

Det digitale massemenneskeForbandede fremskridtDigital totalitarismeVerden fra forstanden, Forbandede fremskridt, Digital totalitarisme og Verden fra forstanden er ligesindede bøgerDet digitale massemenneske, , Digital totalitarisme og Verden fra forstanden er ligesindede bøgerDet digitale massemenneske, Forbandede fremskridt, og Verden fra forstanden er ligesindede bøgerDet digitale massemenneske, Forbandede fremskridt, Digital totalitarisme og er ligesindede bøger.


litteratursiden.dk

d. 23. aug. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 23. aug. 2020

Hendricks advarer i provokerende og humoristisk bog om, at vi er ved at miste autoriteten til techgiganterne, men anviser samtidig, hvad vi kan gøre for at genvinde den. Hendricks er professor i forme...


Berlingske tidende

d. 25. apr. 2020

af

af

Rune Selsing (f. 1982)

d. 25. apr. 2020


Information

d. 7. apr. 2020

af

af

Tone Frank Dandanell

d. 7. apr. 2020


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 5 (2020)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 73, nr. 5 (2020)