Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Vendestrik : trøjer, veste og bluser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2008

af

af

Laura Michelsen

d. 16. dec. 2008

Til alle strikkefreaks kommer her en lille lækkerbidsken af et hæfte med fokus på den særlige strikketeknik vendestrik.

Bogen er kun på 34 sider og er altså mere et hæfte end en bog. Den rummer kun 7 opskrifter, der alle tager udgangspunkt i den samme babytrøje. En trøje der første gang optræder i allerførste nr. af bladet "Flittige hænder" i 1937, og som er strikket i ét stykke på tværs. Som et skægt kuriosum er indersiden af bogens omslag en kopi af disse sider fra det gamle blad. Både vendestrikteknikken og opskrifterne er forklaret i et enkelt sprog og layout med instruktive tegninger og fotos. Opskrifterne er både i børne- og voksenstørrelse, hvilket er et stort plus i forhold til mange andre strikkebøger. Farverne er skønne og modellerne rigtig fine.

Bortset fra i bogen Sy og strik bamser og dukker fra 1988 af Rikke Mørk, har jeg ikke kunnet finde teknikken beskrevet andre steder.

Bogen er meget velkommen og frembyder en ny mulighed for at udvikle sit strikketalent og lave nye og anderledes modeller. Teknikken ses også netop nu anvendt i meget af det strik, der hænger på bøjlerne i de fancy butikker rundtomkring. Min eneste anke er, at der er alt for lidt af bogen. Jeg kunne godt have ønsket mig lidt flere forskellige modeller. Men det der er, vil uden tvivl blive brugt flittigt.