Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Venindesmykket


Beskrivelse


Ellys mor er død, og i sommerferien bliver Elly sendt til sin moster, som bor på en ø. Her møder hun pigerne Sierra og Tash og hunden Mojo. De bliver venner og finder ud af, at de har mere til fælles end nogen af dem kunne vide.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2012

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 18. okt. 2012

Første del af en ny pigeserie Klip-klapper-klubben, som med et fængende omslag med glimmer helt sikkert nok skal tiltrække sin målgruppe, de 9-12-årige piger.

Forfatteren kendes ikke fra andre bøger i Danmark, men det skal denne bog nok ændre på. Bogen som har pigen Elly i hovedrollen, starter lidt langsomt op, og første kapitel går en lille smule i tomgang, men så modtager Elly et brev, der sætter skub i både handling og sprog. Og nu følger man som læser med i alle detaljer. Ellys mor er død, og i sommerferien bliver hun sendt til sin moster, som bor på en ø. Elly keder sig og vil tilbage til sit hjem i storbyen. Men en dag modtager hun et mystisk brev med en invitation til at komme til et sted ved midnat. Hun kan ikke modstå lidt spænding, og sniger sig ud om natten for at tage af sted. Her møder hun Sierra og Tash og hunden Mojo. Pigerne bliver venner og finder ud af, at de nok har lidt mere til fælles end nogen af dem kunne vide - fortiden spiller ind. Pigerne skal løse et mysterium! Sidst i bogen er der en veninde bog, opskrifter på kager og kreative design til klip-klappere. Da historien først kommer i gang, er sproget flydende og mundret.

Camilla Wandahls Veninder for altid-serie, Gitte Løkkegaards Knus-klubben, og Mette Finderups bøger om "Emmy" er i samme boldgade med samme læserskare som målgruppe - her blot tilsat et mysterium.

Et godt bud på en ny serie til piger, der vil læse om veninder tilsat lidt spænding.


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 7 (2013)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 66, nr. 7 (2013)