Bøger / skønlitteratur til børn

Venskab


Beskrivelse


Billedbog. Gorillaen i Zoo er ensom. Men så får den en ven - en lille killing. Men hvad er det, der sker, da killingen er lige ved at blive fjernet?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lotte Lykke Simonsen

2008

En billedbog til de 2-5-årige og til fans af Browne.

Endnu en fantastisk billedbog af den produktive og elskede forfatter og illustrator. I over 20 år har forfatteren lavet bøger, som har begejstret både store og små. Der er mange der kender gorillaen Søren, fra forfatterens billedbøger. Her i denne bog, er det dog ikke Søren, men en unavngiven gorilla der er hovedpersonen. Gorillaen, som bor i zoo og kan tegnsprog, er ensom og savner en ven. En dag får han en legekammerat i den lille killing. De bliver bedste venner, og alle er glade. Men en dag er gorillaen ved at miste sin ven, fordi han laver lidt for meget ballade. Men det hele ender lykkeligt! Teksten er kort, og det er tegningerne, der skaber fortællingen og dens rammer. Teksten er sat med store typer der veksler mellem størrelser. Anthony Brownes surrealistiske billedunivers er originalt og velkendt og har flere niveauer, der fanger både voksne og børn. Det er en flot og stor bog i Brownes velkendte streg. Den indeholder en varm, engageret og charmerende historie om venskaber og deres betydning.

Der findes rigtig mange bøger om venskaber, men denne charmerende og varme billedbog vil hurtigt som forfatterens andre bøger, få en stor fanskare.

En billedbog med mange følelser om venskab og ensomhed. En varm historie i en enkelthed der kan sætte mange tanker og dialoger i gang. En billedbog med en forside af en kæmpegorilla, der nok skal få bogen ud af krybben.


Weekendavisen

d. 23. maj 2008

af

af

Damian Arguimbau

d. 23. maj 2008