Bøger / faglitteratur til børn

Venskab


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. apr. 2019

To lette fagbøger for de 6-9-årige om katte og om venskab. Bøgerne kan læses af interesse eller i forbindelse med faglige læsekurser i indskolingen.

Begge bøger er en del af serien "Fagklub. Grøn" og har et let-tal på 13. Bogen om katte fortæller om katten som dyr og som kæledyr, mens bogen om venskab fortæller om forskellige former for venskaber samt giver gode råd til at være en god ven. Hvert enkelt emne i bøgerne behandles over to sider bestående af et helsides foto samt en kort tekst sat med store typer i overskuelige afsnit.

Det er to gode bøger, som begge er skrevet i et meget letlæseligt sprog og som kommer godt rundt om deres emner. Bøgerne opfylder begge de danskfaglige krav til en fagbog, og kan derfor anvendes til faglige læsekurser, hvortil der frit kan hentes læseforståelsesopgaver.

Har man lyst til at læse mere, kan man i samme forlagsserie finde andre titler om kæledyr, som eksempelvis titlen UndulatKatte, eller man kan vælge titlen Katte i forlagsserien "Jeg læser"Har man lyst til at læse mere, kan man i samme forlagsserie finde andre titler om kæledyr, som eksempelvis titlen Undulat, eller man kan vælge titlen i forlagsserien "Jeg læser".