Bøger / faglitteratur / billedværker

Venten på i går
Auf gestern warten


Beskrivelse


Fotografisk billedværk der viser huse, interiører, gader, og jernbanestationer, fra det gamle Østberlin. Billederne udstråler stilstand, forfald og tristhed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2012

af

af

Søren Møller

d. 14. nov. 2012

For fotointeresserede og Berlin-interesserede.

Bogen består af 66 farvefotos og 32 sort-hvide billeder af huse, interiører, gader, og jernbanestationer. På nogle af billederne er der voksne mennesker eller børn, fotograferet imens de venter, spadserer, klæder sig om eller leger. Mange af bygningerne og interiørerne virker tomme og misligholdte. Billederne rejser spørgsmål til betragteren om, hvad der mon foregår her. Ud over bogens dansk-tyske dobbelttitel, så består dens tekst kun af tre ord: "Erindring, forestilling, virkelighed". Det oplyses ikke, hvor billederne er taget eller hvornår. Men af en forlagsomtale fremgår det, at de er fotograferet i det gamle Østberlin. Årstal fremgår ikke. Men på en husmur viser en plakat årstallet 2009. Bogen udstråler stilstand, forfald og tristhed. Enkelte billeder indeholder et element af noget grønt, som løfter stemningen lidt op. De billeder, som viser mest vitalitet, ser ud til at være fotograferet på et bordel. Hvad man så kan lægge i dét.

Krass Clement har udgivet en anden fotobog fra Berlin: Berlin notat, 2005. Dens billeder er dateret til at være fra 1960'erne, 1980'erne og begyndelsen af 00'erne.

En fotobog fra det gamle Østberlin, der viser stilstand og tristesse med enkelte lysglimt.


Katalog / Museet for Fotokunst

Årg. 25, nr. 1 (2013)

af

af

Thomas Wiegand

Årg. 25, nr. 1 (2013)


Kunstmagasinet Janus

2013, nr. 1

af

af

Bjarke Regn Svendsen

2013, nr. 1Informationer og udgaver