Bøger / skønlitteratur / roman

Vera


Beskrivelse


I 1945 ankommer 17-årige Sandrine til Sverige langt fra krigens mørke i Frankrig. Hendes eneste bagage er hendes ufødte barn og en hemmelighed.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 22. jan. 2019

I 1945 ankommer 17-årige Sandrine til Sverige langt fra krigens mørke i Frankrig. Hendes eneste bagage er hendes ufødte barn og en hemmelighed. For læsere af bøger om kvindeskæbner og historiske romaner.

Syv måneder efter at Sandrine er ankommet til Sverige, står hun brud, da hun bliver gift med kvindelægen Ivan Ceder, som har søgt dispensation til ægteskabet. Samme nat føder hun sit barn hvis ophav er hemmeligt. Pigen i huset tager barnet til sig og det bliver mere og mere tydeligt for Sandrine, at hun ikke har lyst til at være mor for barnet. Handlingen udspiller sig over flere år og springer ofte i tid og sted. Vi er både med tilbage i Sandrines tidlige barndom, senere den skæbnesvangre nat som ændrede alt og så i nutiden i Sverige, hvor hun er gift med Ivan Ceder og dermed ind i den magtfulde og mystiske familien Ceder.

En fascinerende fortælling om endnu en skæbne fra krigens tid. Det kræver lidt overblik at følge med i handlingen da den hopper meget i tid og sted, men dette er også med til at gøre det til en medrivende fortælling. Sproget er nemt at gå til og persongalleriet er overskueligt. Bogen er oplagt til læseklubber.

Andre bøger om kvindeskæbner fra krigen er fx NattergalenSigneSarahs nøgle, Signe og Sarahs nøgleAndre bøger om kvindeskæbner fra krigen er fx Nattergalen, og Sarahs nøgleAndre bøger om kvindeskæbner fra krigen er fx Nattergalen, Signe og .


litteratursiden.dk

d. 5. mar. 2019

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 5. mar. 2019

Gribende og meget sanselig roman om hemmeligheder, fortielser, skam, løgne og de spor, krig efterlader. Familien Ceder er en svensk overklassefamilie med fem sønner, som bliver styret med hård hånd a...


Kristeligt dagblad

d. 20. feb. 2019

af

af

Mai Misfeldt

d. 20. feb. 2019


Weekendavisen

d. 15. feb. 2019

af

af

Birte Weiss

d. 15. feb. 2019


Information

d. 1. mar. 2019

af

af

Kamilla Löfström

d. 1. mar. 2019