Musik / dansk pop/rock

Verden ka' vente


Beskrivelse


"Hele Danmarks Rasmus" er på sit fjerde album havnet i kærlighedens trygge favn. De nye melodier er skrevet til kæresten, og i det klokkeklare radiohit "Uanset" forsikrer Rasmus, at selvom han stadig godt kan lide at gå i byen, vil han aldrig kysse på andre piger. Når han ikke selv er i byen, sidder han og venter utålmodigt i sofaen på sin kvinde og opfordrer hende til at tage en fridag, fordi verden kan jo vente. Der er mere inderlighed her, flere klaverbårne ballader, men ellers den samme 80'er-inspirerede poplyd. Det er synd at sige, det er stor kunst, men Seebachs sange om helt almindelig hverdag og tryghed rammer stadig en nerve hos mange Skrevet af: Thomas Tiedje.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2015

af

af

Thomas Tiedje

d. 20. nov. 2015

"Hele Danmarks Rasmus" er på sit fjerde album havnet i kærlighedens trygge favn. De nye melodier er skrevet til kæresten, og i det klokkeklare radiohit "Uanset" forsikrer Rasmus, at selvom han stadig godt kan lide at gå i byen, vil han aldrig kysse på andre piger. Når han ikke selv er i byen, sidder han og venter utålmodigt i sofaen på sin kvinde og opfordrer hende til at tage en fridag, fordi verden kan jo vente. Der er mere inderlighed her, flere klaverbårne ballader, men ellers den samme 80'er-inspirerede poplyd. Det er synd at sige, det er stor kunst, men Seebachs sange om helt almindelig hverdag og tryghed rammer stadig en nerve hos mange.


Jyllands-posten

d. 6. nov. 2015

af

af

Peter Schollert

d. 6. nov. 2015

"Rasmus Seebach behandler med masser af vokale kræfter og sin velkendte sans for dagligdagens sprog alle sider af kærligheden. Men det er en ensidig og uopfindsom ambition, at albummet skal forholde sig til alt, hvad der kan møde en på kærlighedens snørklede vej frem til, "når vi er gamle og grå" ... På titelnummeret opdyrkes gospelstilen. Begyndelsen på "For sidste Gang" er en gevaldig påmindelse om producer-ikonet Phil Spectors trommebaserede indledning på klassikeren "Be My Baby". Mens Nile Rodgers' funky guitar præger strengelegen på den diskofile "Farlig". De forskellige inspirationskilder er dog blot pynt på et album, hvor en ambition om at gøre numrene kompakte, strømlinede og let tilgængelige betyder, at nuancerne, som må have været til stede i indspilningerne, bliver slebet til og gjort anonyme".


Politiken

d. 6. nov. 2015

af

af

Lucia Odoom

d. 6. nov. 2015

"Seebachs 4. album er fyldt med kærlighed og hverdagsproblemer, men han forbliver på overfladen af det, der kan gøre ondt. Smerten lyder mest af alt som små hudafskrabninger, han puster på med sine hyggelige livsiagttagelser ... Livet er ikke altid optimalt, men i Seebachs musikalske univers er tingene faktisk helt okay, kærligheden er okay, jalousien er også helt okay, livet er ikke nemt, men det er okay. Det betyder desværre, at albummet ikke når længere end til at være helt okay".


Berlingske tidende

d. 6. nov. 2015

af

af

Pernille Smith Larsen

d. 6. nov. 2015

"Seebach er alt andet end fascinerende at høre på, når han uddeler lommefilosofi i klæbrig klaverballade-form. Det gør han desværre det meste af tiden på sit nye album".


Information

d. 13. nov. 2015

af

af

Emil Eggert Scherrebeck

d. 13. nov. 2015

"Når jeg hører Rasmus Seebachs nye plade Verden Ka' Vente, er jeg ikke i tvivl om, hvad jeg mener om den. Pladen taler ikke et sprog, som jeg kan relatere til. Og dette endda selvom jeg aldersmæssigt passer perfekt ind i 'generation fucked up'. Jeg er derimod i tvivl om, hvor jeg skal placere Rasmus Seebach i kulturen. Repræsenterer han virkelig min generation? Eller er sagen nærmere den, at det at tale om generation fucked up er at tvinge en alt for lille og meget kradsende sweater ned over hovedet på min generation? ... Seebach tager lytteren med til en ret spændingsløs hyggepopverden, hvor hans hjertes udkårne er »dejlig« og hvor han bare ikke kan stå for hendes »dådyrøjne«. Det er ikke på nogen måde et sprog for kærlighed, som jeg kan relatere til, ligesom melodierne langt hen ad vejen preller af på mig - selvom enkelte af numrene som nævnt har ørehængerkvaliteter".