Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Verden styrter


Beskrivelse


Fantasy. Varægergardens modige anfører Varnar har forpligtet sig til at beskytte dronning Ragnara med sit liv. Men snart vågner den person, der kan udløse verdens undergang. Varnar står nu over for et valg, der er afgørende. Han bliver nødt til at gøre oprør mod dronning Ragnara.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2018

af

af

Vera Hollerup

d. 11. juni 2018

Her er et spændende tillæg til den flotte fantasy-serie "Ravnenes hvisken" for 14-16-årige. Varnar, anfører for Varægergarden, sendes ud på en mission, der vil afgøre menneskehedens skæbne.

Varnar er anfører for dronning Ragnaras hær, Varægerne. Han er opflasket til kamp og til at beskytte dronningen med sit liv. Verdens undergang er faretruende nær, og det er op til Varnar at stoppe Ragnarok, men først skal han træffe et valg. En kvinde, som Varnar endnu ikke har mødt, kan afgøre menneskehedens skæbne. For at redde den ukendte kvinde tvinges Varnar til at bryde sit løfte og vende sig mod dronning Vargara. Universet og personerne i dette nye mini-bind er dem, som vi allerede kender.

Bogen kan betragtes som en lille pause i den imponerende saga "Ravnenes hvisken", som nu udgøres af to fuldfede bind af mytologiske dimensioner. Jeg synes ikke, at foreliggende bog bringer os videre i dette universelle drama, men betragter den mere som et nedslag eller en indzooming på en isoleret hændelse i et forløb og et univers, som læseren allerede er fortrolig med. Men bogen er spændende og vedkommende og gør os bare endnu mere spændte, mens vi utålmodigt venter på seriens "rigtige" tredje bind. Endnu en gang en flot og foruroligende forside af Mette Breth.

Af lignende fantasy-litteratur kan jeg stærkt anbefale serien "Sanddrømmeren" af Sidsel Katrine Slej. Den skildrer også forbindelsen mellem gudernes Valhal og vores moderne verden.


litteratursiden.dk

d. 8. aug. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 8. aug. 2018

Ravne-rock i sej og berigende tilføjelse til Malene Sølvstens trilogi. Læs forhistorien om krigeren Varnar og vølven som spinder sine skæbnetråde i sagaen om Ragnarok. ’Verden styrter’ indeholder mass...


Politiken

d. 1. sep. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 1. sep. 2018