Bøger / faglitteratur til børn

Verdens 100 mærkeligste dyr


Beskrivelse


100 virkelig mærkelige dyr udvalgt og forklaret af Sebastian Klein. Om bl.a. blobfisk, træskonæb og nøgenrotte.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2016

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 5. aug. 2016

Fagbog om dyr. Sebastian fortæller om de 100 mærkeligste dyr i billeder og tekst, og om hvorfor de er mærkelige. Bogen kan bruges sammen med børn på 6-9 år, og læses af børn og unge på 10-14 år.

Sebastian fortæller om dyr, som han synes er mærkelige. Nogle har bemærkelsesværdige navne, som fx penisslange, søpølse og sildekonge, nogle er særlig grimme og klodsede, mens andre er smukke og elegante. Der er som regel et billede af hvert dyr pr. opslag. De fleste er farvefotos og enkelte er tegnede. Der er en faktaboks om hvert dyr med fx vægt og højde samt forklaringen på, hvorfor netop dette dyr er mærkeligt efter Sebastians mening. Der tælles ned fra jordulv som er nr 100 til 1, næbdyret, der er det mærkeligste. Der er en tekst om dyret og ofte et billede af Sebastian med en taleboble.

Det er en interessant og spændende fagbog om de lidt anderledes og særlige dyr, der ofte lever få eller næsten ufremkommelige steder. De fleste billeder af dyrene er gode. Der er enkelte illustrationer, som fx narhvalen og et par andre der ikke fungerer helt tilfredsstillende, men det er skønhedsfejl i en ellers vellykket og helstøbt bog for dyreinteresserede børn og unge.

Bogen er i stil og samme layout design som Verdens 100 vildeste dyrVerdens 100 farligste dyrUtrolige dyr og Verdens 100 farligste dyr af samme forfatter. Om specielle og mærkelige dyr findes fx også fra 2008 Utrolige dyrBogen er i stil og samme layout design som Verdens 100 vildeste dyr og af samme forfatter. Om specielle og mærkelige dyr findes fx også fra 2008 Utrolige dyrBogen er i stil og samme layout design som Verdens 100 vildeste dyr og Verdens 100 farligste dyr af samme forfatter. Om specielle og mærkelige dyr findes fx også fra 2008 .