Bøger / faglitteratur / kogebøger

Verdens bedste kur vol. 2.0


Beskrivelse


Kostprincipper og opskrifter på slankeretter, baseret på verdens største videnskabelige undersøgelse om kost og vægttab, Diogenes-undersøgelsen. Tager denne gang udgangspunkt i singler og andre, der er alene på kur, der er en ny 4-ugers madplan og mange nye opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2012

af

af

Conni Boll Christensen

d. 9. aug. 2012

Efterfølgeren til Bitz og Astrups meget efterspurgte kogebog Verdens bedste kur (VBK) med fokus på familiemad. Denne gang er målgruppen singler og andre, der er alene på kur. Bogens fundament er stadig den store vægttabsundersøgelse Diogenes, som Astrup har ledet.

Forordet af Chris MacDonald efterfølges af en bredside mod Sundhedsstyrelsen, der efter forfatternes mening har spillet fallit og holder overvægtige for nar med deres anbefalinger. Bogens kostprincipper gennemgås, der er ny 4-ugers madplan og mange nye opskrifter udviklet af kokken Claus Holm, som også er én af de syv tidligere overvægtige personer, der fortæller om at overvinde deres personlige "slankesynd". Fx travlhed, uopmærksomhed og utålmodighed. Holm er Bitz' faste makker i "Go'morgen Danmarks" tv-projekt "Go'kur", som har kørt et par sæsoner. Derfor er mange danskere på forhånd fortrolige med VBK-konceptet. Brugerne har efterlyst opskrifter til én enkelt person, enklere opskrifter og bedre sammenhæng i madplanerne. Ønsker som er opfyldt i denne bog. Udstyr og layout er som i VBK.

Flere kogebøger er bygget på viden om proteinindhold og det glykæmiske indeks. Bitz og Astrups bøger tager udgangspunkt i nordiske madtraditioner og råvarer.

Opfølgning af VBK med nye madplaner og opskrifter beregnet til blot en enkelt person. Seriøs livsstilskogebog, der i et passende mix af fakta, personlige historier, madplaner, opskrifter og fotos, vil appellere til rigtig mange lånere.