Bøger / faglitteratur til børn

Verdens farligste fortidsøgler


Beskrivelse


Om forskellige fortidsøgler, både den kendte Tyrannosaurus Rex og de mindre kendte som Spinosaurus og Mosasaurus.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2020

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 10. mar. 2020

En ny letlæst fagbog i serien "Læs med Sebastian Klein". Kan læses selvstændigt, hvis man er 8-9 år, eller læses højt fra ca. 5 år.

Bogen fortæller om forskellige fortidsøgler, både den kendte Tyrannosaurus Rex og de mindre kendte som Spinosaurus og Mosasaurus. Der er også andre kapitler i bogen end om de enkelte dinosaurusser, fx et om, hvorfor dinosaurusserne uddøde. Bogen er delt ind i kapitler med hver sin overskrift. Der er illustrationer i farver på alle opslag, og på nogle sider er der et lille foto af Sebastian Klein med en lille tekst i en taleboble. Forrest i bogen er der en indholdsfortegnelse, og bagest er en liste med ordforklaringer til svære ord, som i selve teksten er trykt i kursiv. Der er desuden en "Hvis du vil vide mere"-side, hvor man kan se, hvilke museer i Danmark, der har modeller af dinosaurusser og andre fortidsøgler.

Super god og spændende fagbog med virkelig fine illustrationer, som hjælper med til at forstå indholdet. Fx er der små illustrationer, som viser den omtalte fortidsøgle ved siden af et menneske, så man får en fornemmelse af, hvor stor den var.

En anden letlæst fagbog om dinosaurusser er fx Dinosaurer. Den er i serien "De små fagbøger".