Bøger / faglitteratur til børn

Verdens farligste krokodiller


Beskrivelse


Om krokodiller, deres størrelse og udseende, formering, føde og levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2018

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 12. apr. 2018

Spækhuggere bliver også kaldt for havets ulve. Krokodiller kan blive over 100 år. Det - og meget mere - kan man læse om i disse to bøger i serien "Læs med Sebastian Klein" fra "Carlsens læsestart". Fra 8 år.

Bøgerne fortæller om henholdsvis spækhuggere og de farligste krokodillearter. Ud over fakta om dyrenes kendetegn, levesteder, føde m.v., bringes der historier om menneskers møde med dyrene. Det er drabelige historier om fx krokodilleangrebet i Myanmar i slutningen af 2. verdenskrig, hvor næsten 400 japanske soldater flygtede ud i et sumpområde efter et slag mod briterne og blev dræbt af krokodiller. Bøgerne indledes med et forældrehenvendt afsnit om serien og det særlige ved faglig læsning. Der er fotos/illustrationer på alle sider, ligesom Sebastian Klein undervejs optræder i fotos med kommentarer og forklaringer i talebobler. Der er indholdsfortegnelse, og ord, der er markeret med kursiv i teksten, forklares bagerst, ligesom der til sidst er henvisninger til steder i Danmark, hvor man kan opleve dyrene. Stikordsregister findes ikke.

Spændende og oplysende fagbøger i et format (15 x 22 cm), der ligger godt i hænderne. Selv om bøgerne er læsepædagogisk bearbejdede, så er de uden angivelse af let-/lixtal. Bøgerne henvender sig da også til begynderlæsere, der har godt fat i læsningen.

Dyreinteresserede kan læse mere i KrokodillerSpækhugger i serien "QR-bog", og i Spækhugger, der med lettal 18 er lidt lettereDyreinteresserede kan læse mere i Krokodiller i serien "QR-bog", og i , der med lettal 18 er lidt lettere.