Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Verdens farligste slanger


Beskrivelse


Om slanger, deres størrelse og udseende, formering, føde og levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2017

af

af

Stine Bille

d. 18. apr. 2017

"Læs med Sebastian Klein" er en helt ny serie om forskellige dyr. Bøgerne er lette fagbøger, og de henvender sig til dyreglade drenge og piger. For 8-11-årige.

De to fagbøger "Ulven" og "Komodovaranen" indeholder begge en hel del fakta. Man kan læse om levesteder, føde, størrelse, jagt og unger. Begge bøger har også en drabelig historie med om dyret. Fx holdt man i gamle dage ulve på de svenske gårde. En dag slap en ulv løs fra fangeskabet, og den dræbte 9 børn og en ung kvinde inden den blev fanget. I bøgerne "Verdens farligste katte" og "Verdens farligste slanger" lære man om de forskellige arter. Der findes fx 3000 forskellige slangearter i verden og kun 38 kattearter. Både katte og slanger er dyr man skal omgå med omtanke. Det giver bøgerne et indblik i, de har nemlig begge historier, der beskriver hvor farlige dyrene kan være bøger. I bøgerne er der flere steder talebobler, hvor Sebastian Klein fortæller noget fakta. Alle fire bøger har en indholdsfortegnelse og bagerst en ordliste med forklaringer.

Her er fire velskrevede og velstrukturerede fagbøger til dyreinteresserede børn. Bøgerne har mange flotte billeder og livagtige illustrationer af farlige situationer. Bøgerne er læsepædagogisk bearbejdede og de har store bogstavtyper.

Bøgerne kan sammenlignes med "De små fagbøger" eller " Lette Flachsbøger". En let fagbog om ulve kunne fx være Ulve.