Bøger / faglitteratur til børn

Verdens giftigste dyr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2018

af

af

Inge Lykke

d. 13. apr. 2018

Hvert år dør mange mennesker efter at være blevet bidt af en giftslange. Men der findes også andre dyr, som kan dræbe mennesker enten ved at bide eller stikke. Til børn fra 9-12 år.

Gule giftfrøer, giftige gopler, slanger, blåringede blæksprutter, stenfisk og keglesnegle er nogle af de dyr, som kan dræbe et menneske gennem bid og stik. Arterne beskrives på hvert deres opslag. Desuden et afsnit om modgift, og hvordan det kan fremstilles. Den danske hugorm og fjæsingen beskrives kort, og det slås fast, at vi ikke har dyr i Danmark, der kan slå mennesker ihjel med deres gift. Illustrationerne er store og små farvefotos og enkelte tegninger.

Cellegift, blodgift, nervegift, lammelse - ja gift som ødelægger nerver, muskler, lunger og hjerte. Alle som bliver tiltrukket af den slags vil holde af at læse denne bog. Illustrationerne er skarpe, smukke og dragende.

Andre bøger om samme emne er fx Drabelige dyrGiftige dyr fra 2016 og Giftige dyr i serien "Små Fakta" fra 2014Andre bøger om samme emne er fx Drabelige dyr fra 2016 og i serien "Små Fakta" fra 2014.