Bøger / skønlitteratur til børn

Verdens højeste kamæleon


Beskrivelse


Billedbog. Den lille kamæleon vil være verdens allerhøjeste kamæleon når han bliver stor for at gøre sine forældre stolte. Efter en snak med sin mor indser han dog at hans forældre er stolte af ham præcis som han er.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2013

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 28. aug. 2013

Billedbog til børn fra 4 år, som fint kan danne udgangspunkt for en anerkendende snak med mor, far eller børnehavepædagogen om, at man er god nok som man er.

Den lille kamæleon har besluttet at han vil være verdens højeste kamæleon, når han bliver stor. Under en samtale med sin meget anerkendende kamæleon-mor indser han, at han ikke behøver at være den allerhøjeste for at gøre sine forældre stolte. Han behøver blot at være lige præcis så høj, som han er. Debutanten Annemie Vandaele har lavet en fin billedbog med det sympatiske budskab: "Du er god nok som du er!". Esther Leeuwrik har lavet illustrationer til flere billedbøger, hvoraf ingen før nu er udkommet på dansk. Hendes tegninger, som er farvelagt med akvarel, er lyse og luftige og passer fint til tonen i bogen. Der er en vis dybde i illustrationerne, som er sjove at gå på opdagelse i.

Temaet selvværd er behandlet i flere billedbøger, men sjældent bliver budskabet formidlet så enkelt som her. Den kærlighedsfulde og anerkendende tilgang moren har til sin lille kamæleon, minder lidt om tonen i Gæt hvor højt jeg elsker dig tilbage fra 1994.

Sød billedbog med et kærligt, anerkendende budskab til børn i børnehavealderen. Historien illustreres med akvarelfarvelagte tegninger, primært i pasteller.Informationer og udgaver