Bøger / faglitteratur til børn

Verdens juletraditioner


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2020

af

af

Boy Olesen

d. 28. maj 2020

Fin lille fagbog om juletraditioner i hele verden, hvor 9-12-årige bliver præsenteret for bl.a. for den russiske julemand Bedstefar Frost.

Bogen fortæller, hvad en tradition er, og at kristne i hele verden fejrer julen. Hvert dobbeltopslag i bogen behandler et juleemne med tekst og farvefotos, fx advent, hvor man i Finland holder mini-jul aftenen inden 1. søndag i advent og får silde-salat og pynter et mini-juletræ. Krampus, "Den onde hjælper" fra Tyskland, samt nisser, trolde og hekse omtales. I Island er der 13 drillesyge nisser, der laver ballade de sidste 13 dage inden jul. Julekrybben, julemaden og jul i kirken er indhold i andre kapitler.

Det er en rigtig god og interessant bog, der er velskrevet og som giver meget viden om juleskikke og -traditioner i hele verden fra Danmark, Island, USA, Finland, Mexico over Rusland, Canada, Australien til Grækenland, Italien og Etiopien. Teksten er formuleret i korte overskuelige sætninger og med mange afsnitsinddelinger. De mange farvefotos er rigtig gode.

Bogen kan relateres til Jul.


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 6 (2020)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 73, nr. 6 (2020)