Bøger / faglitteratur / billedværker

Verdens smukkeste nationalparker : med beskrivelser af de fire danske nationalparker


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 30. sep. 2016

Gennem vidunderlige fotos og en oplysende tekst får man her mulighed for at møde en lang række af verdens smukkeste og mest fantastiske nationalparker inklusiv 4 danske. For alle naturelskere og lænestolsrejsende.

Først beskrives nationalparkernes betydning for bevarelsen af unik natur, dernæst får vi en gennemgang af 60 nationalparker grupperet efter verdensdele. Hver nationalpark omtales med en sides tekst og flere store fotos. Desuden en faktaramme, der kort beskriver adgang, stier, beliggenhed osv. De 4 danske nationalparker er medtaget, Vadehavet, Thy, Mols Bjerge og Skjoldungernes Land. De mange fotos er taget af en række forskellige fotografer, som man kan se det af fotolisten bagerst. Elena Bianchi, der har skrevet teksten, er journalist og lidenskabelig globetrotter.

En fantastisk flot bog, der bæres af de utrolige fotos. Den ret korte tekst giver mange informationer om de enkelte parker, men de små kort er ikke særlig tydelige. Bogen giver et overblik over verdens unikke områder.

Michael Stoltze har skrevet Danmarks nationalparkerOplev USA's nationalparker, som naturligvis giver en langt grundigere beskrivelse af de danske parker, og den medtager også den kommende Kongernes Nordsjælland. Skal man rejse til en af parkerne, skal man nok til grundigere beskrivelser fx Oplev USA's nationalparker eller lignende guidesMichael Stoltze har skrevet Danmarks nationalparker, som naturligvis giver en langt grundigere beskrivelse af de danske parker, og den medtager også den kommende Kongernes Nordsjælland. Skal man rejse til en af parkerne, skal man nok til grundigere beskrivelser fx eller lignende guides.