Bøger / faglitteratur til børn

Verdens største dyr


Beskrivelse


Om fortidens og nutidens kæmpestore dyr - både krybdyr, fisk, padder, fugle og pattedyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2016

af

af

Jesper Holtoug

d. 11. aug. 2016

Vidste du, at en blåhvals hjerte er lige så stort som en bil, eller at strudsen er verdens hurtigste dyr på to ben? Og vidste du, at der i Afrika findes en frø, der kan blive ligeså stor som en kat? Læs meget mere i bogen her om dyrenes kæmper. Især for jer mellem 8 og 12 år.

I korte afsnit beskrives fortidens og nutidens kæmpestore dyr - både krybdyr, fisk, padder, fugle og pattedyr. Bogen er fuld af fotos og tegninger og har også stikordsregister og forslag til steder, hvor man kan læse mere. Bogen hører til fagbogs-serien "De små fagbøger", som handler om mange forskellige faglige emner og er for børn i 3. til 6. klasse.

En virkelig spændende lille fagbog, som er fuld af opsigtsvækkende oplysninger og flotte billeder. Et af de overraskende og spændende billeder er fotoet af en struds, som forfølger en skræmt mand. Det er lige før, at strudsen skal til at nappe ham. Der er ikke helt så mange ordforklaringer eller små forklarende billeder, som der plejer i "De små fagbøger", men den er alligevel ret nem at læse og forstå.

Der findes mange fagbøger, som handler om store dyr: hvaler, elefanter, dinosaurer, men der er kun ganske få, som behandler emnet på tværs af arter. Dog er der Dyrenes kæmper, som næsten handler om de samme dyr, men er ret gammel og lidt sværere.