Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Verdens værste youtuber - lort & guld


Beskrivelse


Da Jonas beslutter sig for at blive en kendt youtuber, aner han ikke, at det er tæt på at ende med en katastrofe. Sjov og hæsblæsende bog for dig mellem 10 og 13 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2021

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 9. mar. 2021

Da Jonas beslutter sig for at blive en kendt youtuber, aner han ikke, at det er tæt på at ende med en katastrofe. Sjov og hæsblæsende bog for dig mellem 10 og 13 år.

Jonas bor på Østerbro med sin arbejdsløse og rodede far og en lillesøster. Pengene er små i familien, og Jonas ser med misundelse på, hvordan flere kendte youtubere bare tjener kassen. Det vil han også. Så han begynder at lave skøre videoer med sin familie og challenges fra sine følgere. Men da hans ven beder ham gemme en stor, tyk bog for sig, starter det en kæderække af problemer, og pludselig handler det ikke mere om at være populær og få mange likes ved fx at spise hundelort, men mere om at redde sin familie. Bogen er illustreret med sort-hvide tegninger. Forfatteren har skrevet mange børnebøger, bl.a. Opgøret.

Handlingen går over stok og sten i et friskt og forholdsvist letlæst sprog med masser af slang. Bogen er humoristisk og spændende uden de store dybder, selvom familiens liv ikke er uden problemer, og faren helt klart har sit at slås med. Men til gengæld er det så en familie med et godt sammenhold. En bog for især drenge, der vil have action fra side 1.

Bamser, bomber og brødristereSelfie Simon er en anden sjov bog om youtubere, her bare en rigtig en af slagsen. Selfie Simon handler også om en dreng, og hvor langt han vil gå for at blive kendt onlineBamser, bomber og brødristere er en anden sjov bog om youtubere, her bare en rigtig en af slagsen. handler også om en dreng, og hvor langt han vil gå for at blive kendt online.