Bøger / faglitteratur

Verdens vilde vejr : før, nu og i fremtiden


Beskrivelse


Beskrivelse af ekstreme vejrsituationer såsom tyfoner, storme og store nedbørsmængder som er forekommet indenfor de senere år. Disse kædes sammen med den menneskeskabte globale opvarmning.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 8. okt. 2008

Den store flotte bog om de dramatiske vejrsituationer kloden over og om hvad vi kan forvente os af klimaændringerne henvender sig til alle voksne med interesse for klimadebatten.

Meteorologen Jesper Theilgaard beskriver ekstreme vejrsituationer verden over gennem de senere år og bruger dem som udgangspunkt for at fortælle om den menneskeskabte globale opvarmnings indflydelse på klimaet. Kontinent for kontinent beskriver han de økonomiske og menneskelige følger af tyfoner, storme, ekstreme nedbørsmængder etc. der har rod i de klimaændringer, der følger den globale opvarmning, og han giver også et bud på det fremtidige klima i området. Sidste del af bogen er en populær gennemgang af årsager til og virkninger af de klimaændringer, vi står midt i. Jesper Theilgaard angiver som sin vigtigste kilde rapporterne fra FN's klimapanel. Rigt illustreret med flotte og dramatiske fotografier, mange over to opslag.

Forfatterens Det danske vejr, 2007 er i samme udstyr og format. Tim Flannery Vejrmagerne : det menneskeskabte klima, 2006 beskriver også følgevirkningerne af klimaændringerne verden over.

En flot bog om klimaforandringernes årsager og konsekvenser for alle med interessse for klimadebatten. Ledsaget af mange dramatiske fotografier fortæller tv-meteorologen Jesper Theilgaaard om ekstreme vejrsituationer verden over og forklarer om de komplicerede sammenhænge og de forventede følger af den globale opvarmning.


Berlingske tidende

d. 29. okt. 2008

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 29. okt. 2008


Weekendavisen

d. 31. okt. 2008

af

af

René Gummer

d. 31. okt. 2008


Gymnasieskolen

Årg. 94, nr. 3 (2011)

af

af

Erik Zinglersen

Årg. 94, nr. 3 (2011)


Vejret

Årg. 31, nr. 1 (2009)

af

af

John Cappelen

Årg. 31, nr. 1 (2009)


Aktuel naturvidenskab

2008, nr. 6

af

af

Niels Hansen

2008, nr. 6