Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Verdens vildeste børn


Beskrivelse


Børn kan ændre verden, for eksempel fordi de er kloge eller dygtige, eller får en god ide. Læs om børn der har forandret, forbedret og kæmpet for at vores verden skal blive et bedre sted.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2019

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 26. juni 2019

Flot bog om mange børn, der har forandret og forbedret verden, allerede tidligt i deres liv. Bladre- og faktabog for 8-12-årige.

Mozart skrev symfonier som barn, Messi fik som dreng at vide, at han aldrig kom til at spille fodbold, og Greta Thunberg får børn fra hele verden til at pjække fra skole, for at få politikerne til at gøre noget for klimaet. Forfatteren har tidligere skrevet bøger om Rasmus Brohave og Master Fatman.

Introduktioner og små faktabokse gør at bogen er let at bladre igennem, og finde en eller flere personer, man gerne vil vide mere om. Indholdsfortegnelsen viser med små piktogrammer de forskellige områder børnene er vilde indenfor. De enkelte artikler peger videre til yderlige søgning på nettet eller på biblioteket. Illustratoren Rasmus Juul er god til at ramme børnenes udseende og har en morsom streg. Han er bl.a. kendt for fx Det blæser, Molly!.

Sidste år udkom Fantastiske seje kvinder der forandrede verdenGodnathistorier for rebelske piger for de lidt yngre børn. I 2017 udkom Godnathistorier for rebelske piger. Her er dog både piger og drenge medSidste år udkom Fantastiske seje kvinder der forandrede verden for de lidt yngre børn. I 2017 udkom . Her er dog både piger og drenge med.


litteratursiden.dk

d. 19. okt. 2019

af

af

Annie Christensen

d. 19. okt. 2019

Børn kan forandre verden. Det har de altid gjort, og det gør de stadig. Bogen indeholder 30 beviser på, at børn kan sætte aftryk på verden og inspirere andre til at drømme stort. ’Verdens vildeste bør...


Weekendavisen

d. 23. aug. 2019

af

af

Erik Barkman

d. 23. aug. 2019