Bøger / faglitteratur

Verdens whisky


Beskrivelse


Beskrivelser af mere end 650 whiskyer fra hele verden med detaljerede smagsnoter, samt rejseguider til destillerier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 23. okt. 2017

Katalog over whisky fra små og store produktioner i hele verden. Bogen har især interesse for whiskyentusiaster.

Efter indledningen gives en introduktion til whiskyfremstilling. Produktionens 9 trin gennemgås, og det slås fast, at det er disse trin, der kan forfines eller ændres på, for at give whiskyens ellers så simple ingredienser forskellig karakter. Herefter gennemgås de forskellige typer whisky som fx malt, blend, bourbon og rye whisky. Der er også en lille guide til, hvordan man nyder whisky bl.a. ved smageteknik, og hvordan man genkender de forskellige nuancer i smagen. Bogen bliver dernæst et katalog over "whisky, der er værd at vente på" startende med hovedproducenterne i bl.a. USA, Irland og Skotland. Producenter fra resten af verden beskrives i et kapitel for sig. For hele kataloget gælder det, at der under hvert land er en alfabetisk opdeling efter producenten. 8 destillerier, herunder Jack Daniel's og Bushmills samt forskellige whiskyrejser gennemgås i særskilte opslag i kataloget. Bogen rundes af med et skema, som man selv kan udfylde, når man smager whisky, og der er også register og leksikon.

Omfangsrig og delikat bog, der emmer af "herrebog" i sorte og varme farver. Der er fokus på både store og små whiskyproducenter, og man kommer godt omkring i whiskyens verden.

Charles MacLean har tidligere udgivet en del bøger om whisky, hvoraf 500 af de bedste whiskyer fra hele verden minder om indeværende bog.Informationer og udgaver