Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Verdensarven


Beskrivelse


Om UNESCO's verdensarvsliste, hvordan man kommer på listen, og hvem der indstiller, samt beskrivelser af en række lokaliteter, som allerede er på listen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 11. feb. 2014

Opslagsbog over 14 steder, som er optaget på UNESCO's liste over verdensarv. Frilæsning til børn fra 12 til 14 år, som enten har eller skal opleve nogle af stederne, eller som ønsker viden om, hvad UNESCO's verdensarv er for noget.

Bogen indledes med et dobbeltopslag om, hvad UNESCO's verdensarvsliste er, hvordan man kommer på listen, og hvem der indstiller. De 10 kriterier for, at en lokalitet kan optages, er nævnt. Derefter følger 14 dobbeltopslag med lokaliteter, som allerede er på listen. Først de tre danske, som er Roskilde Domkirke, Jelling og Kronborg. Siderne består af helsides fotografier hen over dobbeltopslaget. Teksten er sat ind i fotoet i en tekstboks, der ca. fylder en fjerdedel af opslaget. Teksten kræver en god læser, da der anvendes ord og betegnelser fra mange steder og tidsperioder i verden. De øvrige opslag er Rom, Venedig, Alhambra, Versailles, Akropolis, Angor, Jerusalem, Petra, Lalibela, Machu Picchu, Grand Canyon og Isfjord.

Der findes ikke i forvejen bøger om UNESCO's verdensarv for målgruppen.

Flot indbydende bog om emnet. De to indledende sider giver mange oplysninger om UNESCO. En fin begyndelse til at vide mere om verdens kultur- og naturarv.