Bøger / faglitteratur til børn

Verdensmål 2030 - 17 mål for vores verden


Beskrivelse


Hvad kan vi gøre, så verden bliver et bedre sted at bo og leve? Hvad skal vi gøre, så alle mennesker - fattige som rige, børn som voksne - kan leve godt. Med eksempler på, hvad mange allerede gør og forslag til, hvad du kan gøre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2019

af

af

Karsten Boll

d. 29. nov. 2019

Hvad kan vi gøre, så verden bliver et bedre sted at bo og leve? Hvad skal vi gøre, så alle mennesker - fattige som rige, børn som voksne - kan leve godt. Med eksempler på, hvad mange allerede gør og forslag til, hvad du kan gøre. Fra 12-16 år.

Bogen behandler de 17 mål for verden, som FN har vedtaget - også kaldet Verdensmål 2030. Den har en kort indledning med udsagn om forskellige ønsker til verden, alt efter hvor i verden man bor. Dernæst to opslag med baggrundsviden om ilande og ulande, verdens befolkningsvækst, lidt om klimaforandringer og en introduktion til, hvad et verdensmål er. Herefter forklares hvert enkelt af de 17 verdensmål på et opslag med udvalgte eksempler fra forskellige lande. Bagest er der en ordliste samt verdensmålene samlet i en oversigt. Desuden er der henvisninger til websteder, hvor man kan læse om emnet.

Sproget er visse steder komprimeret, idet man vil sige mange ting på en sparsom plads. Samtidig prøver man at holde sproget rimeligt læsbart for aldersgruppen. Sprogligt er der en meningsforstyrrende fejl på s. 4, hvor Brasilien og Indien kommer til at fremstå som verdensdele. Tegningerne passer fint til indholdet.

Der er begrænset bogligt materiale om verdensmålene for aldersgruppen. Verdensmål.nu (4.-6. klasse). Elevbog og FN's 17 verdensmål er andre muligheder, men med fagligt indhold fra fagene natur/teknologi og matematik som baggrundsmaterialeVerdensmål.nu. LærervejledningFN's 17 verdensmålDer er begrænset bogligt materiale om verdensmålene for aldersgruppen. Verdensmål.nu (4.-6. klasse). Elevbog og er andre muligheder, men med fagligt indhold fra fagene natur/teknologi og matematik som baggrundsmateriale.