Bøger / faglitteratur

Vestas : verdensmester for enhver pris


Beskrivelse


Om menneskerne og begivenhederne verden over, der udgør historien om vindmøllevirksomheden Vestas. Med interviews med tidligere og nuværende Vestas-medarbejdere, samarbejdspartnere og industrifolk, samt regnskaber og bagmandspolitiets afhøringer og dokumenter fra udenlandske retssager.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2017

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 10. apr. 2017

Historien om Danmarks største erhvervseventyr siden 2. verdenskrig. En beretning om den nådesløse kamp for overlevelse i den milliardstore vindindustri og om succes og fiasko på kant af loven. For virksomhedsinteresserede.

Ud fra en række kilder fortæller to journalister om de mennesker og begivenheder verden over, der udgør historien om vindmøllevirksomheden Vestas. Bogen bygger primært på informationer fra interviews med tidligere og nuværende Vestas-medarbejdere, samarbejdspartnere og industrifolk. Hertil kommer regnskaber og bagmandspolitiets afhøringer og dokumenter fra udenlandske retssager. Tilsammen fremlægges en mosaik af op- og nedture, lyssky transaktioner, sminkede regnskaber og interne ledelsesopgør.

Vestas er med 100.000 danske aktionærer en virksomhed med stor folkelig interesse. Bogens journalistiske interviewbaserede fremstilling er da også bredt anlagt. Men kludetæppet af samtale- og erindringscitater giver vel meget flimmer med ligegyldige anekdoter og personcentrering frem for traditionel virksomhedshistorisk substans. Fremstillingen fremstår ofte episodisk og ustruktureret, hvilket sammen med vrimlen af tal og transaktioner ofte gør det svært at holde tråden. Men den, der hænger på, får masser af spændende episoder med uvederhæftige mellemmænd, ødsel repræsentation og en gedigen nyhed om forsøg på industrispionage mod Kina.

Om Vestas tidligere VinderenMænd i modvind. Om dansk vindmølleindustri Mænd i modvindOm Vestas tidligere Vinderen. Om dansk vindmølleindustri .


Berlingske tidende

d. 20. apr. 2017

af

af

Torben Weirup

d. 20. apr. 2017


Børsen

d. 30. mar. 2017

af

af

Henrik Ørholst

d. 30. mar. 2017